Kurser

Kurser och workshops.

Här hittar du information om kurser och workshops som arrangeras under mässan.

Kombinera gärna din kurs med en övernattning på Villa Långbers och få en härlig helg med massor av trädgård, hantverk, inspiration och kunskap. Läs mer om hotellet erbjudande på deras hemsida.

Kurser

Kurser och workshops

I samband med mässan arrangerar vi ett antal kurser och workshops som vi tror kan intressera våra besökare. Ett tips är att kombinera kursen med en övernattning på Villa Långbers som ligger mitt på mässområdet. Då hinner ni i lugn och ro med allt som finns att lyssna till och inspireras av.

Har du något önskemål om en specifik kurs så är du varmt välkommen att höra av dig. Kontakta oss på info@konceptmassor.se så kan vi höras om vad vi kan göra för att tillgodose alla önskemål.

Grundkurs trädgårdsdesign

Pris: 995 Kr per person
Datum 
 • Lördag 11:e maj, kl. 10.00 - 13.00.

 • Lördag 11:e maj, kl. 14.00 - 17.00.

 • Söndag 12:e maj, kl. 10.00 - 13.00.

 • Söndag 12:e maj, kl. 14.00 - 17.00.

Max 10 deltagare per tillfälle.

Vi går i den här kursen igenom grunderna i hur du kan planera din trädgård, trädgårdens olika formspråk och stil, färgval, växtval, hur man kan tänka utifrån jordmån, trädgårdens läge mm.

Vi kommer även att titta på olika sorters tåliga och bra perenner, träd och buskar i zon 4 och uppåt, rabattkomposition, hur man kan arbeta med hårdgjorda ytor som t ex stenläggning och grus tillsammans med växter och planteringar.

Deltagarna får under handledning lära sig att rita för hand skalenligt och göra en tomtritning, föreĺäsning varvas med praktiska övningar. Allt material ingår.

Kursledare

Helena är utbildad trädgårdsmästare och trädgårdsdesigner på Trädgårdsmästarprogrammet på Wij trädgårdar i Ockelbo, och Gävle högskola. Hon är även florist och har många års erfarenhet av att arbeta med blommor och trädgård, och driver sedan 12 år tillbaka Trädgårdslycka Trädgård och design i Dalarna i företaget erbjuder hon tjänster som bl a trägårdsplanering, anläggning, beskärning och kursverksamhet. Hon har även haft kurser i Trädgårdsdesign under 9 år för Medborgarskolan.

Pris: 995 Kr per person

Entré till mässan och och en kopp kaffe ingår i kurspriset.

Boka kurs

Lär dig måla kurbits

Pris: 895 Kr per person
Datum 
 • Lördag 11:e maj, kl. 10.30 - 13.30.

 • Söndag 12:e maj, kl. 10.30 - 13.30

Max 10 deltagare per tillfälle.

Under tre timmar får ni arbeta med att lära er grunderna i att måla kurbits. Allt material ingår. 

Ni kommer att måla på en liten målarduk på spännram och ni får då en "riktig tavla"  med er hem. Färger och penslar finns att låna på plats.

Kursen är upplagd så att ni börjar med en kort historik om Kurbitsmålningen. Sen lär Lottie ut lite grunder, teknik, färger och hur ni kan lägga upp sin målning. Den teknik ni skall använda är att måla sk blött i blött, där ni har flera färger i penseln.

Kursledare

Lottie Ryttar har målat Kurbits i 47 år och målar både på traditionellt & modernt vis

Pris: 895 Kr per person

Entré till mässan och och en kopp kaffe ingår i kurspriset.

Boka kurs

Starta upp din odling.

Minimera kostnad och arbete - Maximera skörd och glädje.
Pris: 995 Kr per person
Datum 
 • Lördag 11:e maj, kl. 09.30 - 12.30

 • Söndag 12:e maj, kl. 10.00 - 13.00

Max 10 deltagare per tillfälle.

Kursen passar dig som är ny odlare, dig som ska starta upp en ny odling, eller dig som bara vill ha konkreta tips att ta med dig på din redan uppstartade odlingsresa. Här gör vi odlingen enkel och kursinnehållet kan nyttjas oavsett om du odlar i en trädgård eller på en balkong. Kursen har även en praktisk del, där det kan innebära att du får lite jord under naglarna.

Under kursen får du bla. ta del av:

 • Konkreta tips inför att starta upp en odling med bla. planering av sådder, utrymme, växtljus, växtplatser, skörd och att förvara och ta reda på skörden.

 • Hur vi med hjälp av ett naturligt synsätt bygger vår egen jord och näring av natur och djur.

 • Hur vi gör för att hjälpa våra nedbrytare och andra nyttodjur i jorden.

 • Hur vi återbrukar material och håller nere kostnader kring vår odling.

 • Hur vi maximerar skörden genom att utnyttja ytan mer effektivt.

 • Vi pratar om en blommande köksträdgård som stimulerar alla sinnen.

Kursledare

Ann-sofie Nordin bor strax utanför Leksand och driver instagramkontot "fialottasparadis- odla i all enkelhet" där hon delar med sig av allt inom odling på ett enkelt sätt, samt hur man tar omhand skörden som blir. Ann-sofie har även öppen trädgård under sommaren som man kan besöka.

Pris: 995 Kr per person

Entré till mässan och och en kopp kaffe ingår i kurspriset.

Boka kurs